| Strona główna Forum dyskusyjne Tablica ogłoszeń Czat room Współpraca Reklama Kontakt
Koszalin, eKoszalin, portal mieszkancow Koszalina i okolic, Forum
Dzisiaj jest 9 maja 2024, o 19:07

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]


NA NASZYM PORTALU MOŻNA PISAĆ BEZ KONIECZNOŚCI REJESTROWANIA SIĘ - ZAPRASZAMY.

 



Odpowiedz
Nazwa użytkownika:
Tytuł:
Treść wiadomości:
Wprowadź tutaj treść wiadomości. Nie może ona mieć więcej niż 60000 znaków. 

Emotikony
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:
Opcje:
BBCode wyłączony
Emotikony włączone
Wyłącz emotikony
Pytanie
Wpisz litery w odwrotnej kolejności i bez spacji: A x C T y @ !:
To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
   

Przegląd tematu - Przepis na....
Autor Wiadomość
  Tytuł:  Re: Przepis na....  Odpowiedz z cytatem
O brzmi mega smacznie. Jutro zrobie :D
Post : 27 sty 2017, o 21:45
  Tytuł:  Re: Przepis na....  Odpowiedz z cytatem
świetny przepis:)
Post : 26 mar 2015, o 15:38
  Tytuł:  Re: Przepis na....  Odpowiedz z cytatem
Któż z nas nie widział skeczy o Polakach przychodzących do nieba. W ciągu 2 miesięcy program tę obejrzało ponad milion internautów oraz widzów we wszystkich miastach Polski. "Pleban i kościelny", "Wychowanie seksualne w szkole" to następne http://pass-4sure.us kabaretowe hity. Uprawiając satyrę polityczna z wielkim wyczuciem i mówią szczerze o wszystkim co wkurza i śmieszy. Można stwierdzić ze jest jednym z najlepszych kabaretów istniejących na polskiej scenie.
Post : 6 gru 2014, o 07:59
  Tytuł:  Re: Przepis na....  Odpowiedz z cytatem
carbonara
na patelnię trochę oleju i czosnek, może być swieży albo granulowany, jak ktoś lubi wędlinkę to możemy podsmażyć pare plasterków szynki konserwowej pokrojonych w drobną kostkę, później dodaje sie tak z 3/4 opakowania śmietany łaciatej 18% (tej takiej co można dodawać do zup, sosów) taka w kartoniku, nastepnie trochę brokuła (ugotowanego wcześniej), później patelnie należy odstawić z gazu i dodajemy żółtko jajka, wszystko to ma sie połączyć na taką "ładna masę":) hmm i co tam jeszcze było... przyprawy do smaku :)
aha można dodać jeszcze ser (najlepiej starkwany) jest taki jeden co się najlepiej do tego nadaje, jeśli dobrze pamiętam nazywa się parmezan, ale myślę, że większość serów będzie dobra, lepsze oczywiście te miękkie, bo szybciej się roztapiają...
tym wszystkim się polewa makaron (rodzaj wedle uznania)
i juz:)
danie gotowe:)
SMACZNEGO !
:)
Post : 12 lis 2009, o 19:55
  Tytuł:  Re: Przepis na....  Odpowiedz z cytatem
i jest smaczna :)
nawet bardzo :)
Post : 3 lis 2009, o 18:59
  Tytuł:  Re: Przepis na....  Odpowiedz z cytatem
Po opisie wygląda smacznie :)
Post : 3 lis 2009, o 11:19
  Tytuł:  Przepis na....  Odpowiedz z cytatem
Pikantna zupa kukurydziana

Składniki:
3/4 litra rosołu
1 puszka kukurydzy (285g)
1 mały por
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
1-2 strąki czerwonej papryczki chili (lub innej ostrej np. pepperoni)
puszka pomidorów bez skóry (lub 2 świeże)
1/2 szklanki śmietany
1-2 łyżeczki cukru
kilka gałązek świeżej bazylii (może być suszona, najlepsza Kamis:))
sól, pieprz

Przyrządzanie:
1.Por umyć, pokroić w krążki. Masło rozgrzać w rondlu, dodać por, przeszklić, oprószyć mąką Po chwili zalać rosołem, dodać osączona kukurydzę (ale jak jest to bounduelle to ja daje bez osączania) i gotować na niezbyt dużym ogniu 10 minut.
2. Chili umyć, oczyścić z pestek, drobno pokroić. Pomidory pokroić (jeśli są to świeże pomidory, należy je sparzyć, zdjąć skórkę i pokroić w ósemki)
3.Pomidory i chili dodać do zupy i gotować jeszcze 5 minut. Zupę zaprawić śmietaną, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Listki bazyli umyć, pokroić, dodać do zupy tuż przed podaniem.

SMACZNEGO!!

najlepsza jest ze śmietną mazurską 18% ma takie łaty na opakowaniu:) (gęsta musi być śmietana)

Jak się nie lubi ostrych potraw to z przepisu wyrzucamy paprykę :)

Aha do tej zupy kukurydzianej można dodać piersi kurczaka ja podsmażam je trochę pokrojone w kostkę, bo tak wiadomo,że zupa bez mięsa nie jest jakoś szczególnie kaloryczna... Jadłam ją też z makaronem, trzeba by było jeszcze wypróbować jak smakuje z ryżem i ziemniakami, czy moze jakimiś kluskami:) Opcji jest dużo :) Ale polecam, naprawdę pyszna :)
Post : 3 lis 2009, o 01:01

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]





Redakcja portalu nie bierze odpowiedzialności za treść postów i ogłoszeń. Należą one do osób, które je zamieciły.

© 2009 - 2014 www.eKoszalin.com - All Rights Reserved / Wszelkie prawa zastrzeżone
Powered by phpBB



Ciekawe portale europejskie:
eBelgia.com | eFrancja.com | eHolandia.com | eHiszpania.com | eNorwegia.com | eNiemcy.com | eSzwecja.com | Mardyt.net
GBritain.net | eLondyn.com | eSzkocja.com | eIrlandia.com | GBritain.biz | eLondyn.net | eDublin.net | eAnglia.net
Inne ciekawe strony:
eSlupsk.com | eKoszalin.com | ePraca.net | eMieszkanie.net | eZdrowie.net | ePsycholog.net | KupSprzedaj.net | eSlupsk.net
PolBird.com | SklepFM.com | RajPrezentow.pl | MazNaZlecenie.pl | ZonaNaZlecenie.pl